Metoda „Give me 5”, dați-mi o mână de-ajutor, pentru persoanele diagnosticate cu TSA: a oferi întregul printr-un „puzzle din 5 piese”. CE – tot ce trebuie să facă un copil (sarcina). CUM – modul în care trebuie să o facă. CÂND – când începe o sarcină și când se termină? UNDE – în ce loc trebuie să facă această sarcină? CINE – sarcina o va face el? Cu ajutor? Ce face celălalt? Piesele separate formează împreună suportul-piesă „CE” (sarcina). Acestea sunt datele reale de care are nevoie un copil cu autism ca să poată începe să facă ceva.

Pentru acest domeniu avem traduse în limba română următoarele cărți, iar cei interesați ne pot contacta pentru a intra în posesia lor:

Dați-mi o mână de ajutor – pedagogie modernă pentru lucrul cu persoane din spectrul autist“, autor Colette de Bruin, editura Graviant, Doetinchem Olanda (în prezent nu avem în stoc această carte dar dacă sunt solicitări ea poate fi retipărită)

“Auti-Comunicare”, autor Colette de Bruin, editura Graviant, Doetinchem Olanda (în prezent avem un stoc limitat de cărți disponibile dar dacă sunt solicitări ea poate fi retipărită)

“Acesta e Autismul”, autor Colette de Bruin, editura Graviant, Doetinchem Olanda, vedeți un fragment mai jos la “Cercul Simptomelor Spectrului Autist”.